Ön itt van: Home

Cikkek

„Van neki futamotya” Romsics Lászlóné Szarka Vëra életműkiállítás

A Kalocsai Hagyományőrző Egyesület, a Viski Károly Múzeum Kalocsa és a Kalocsai Múzeumbarátok Köre tisztelettel meghívja Önöket 2021. november 6-án szombaton 11:30-kor a Városi Galériába (Kalocsa, Szent István király út 12–14.) a „VAN NEKI FUTAMOTYA” Romsics Lászlóné Szarka Vëra életműkiállítás megnyitójára. A kiállításmegnyitón közreműködik: Mezei Virágok Népdalkör – Kalocsa Kéknëfelejcs Népdalkör – Homokmégy A kiállítást megnyitja: SZABÓ ZOLTÁN a Hagyományok Háza Magyar Népi Iparművészeti Múzeum vezetője A kiállítás megtekinthető 2021. november 6. és 27. között keddtől szombatig 13-tól 17-ig a Városi Galériában. A kiállításmegnyitó a 10 órakor kezdődő Szarka Vëra 80 emléknap része. A programot támogatta az Európai Szociális Alap az „Elődeink nyomában: Megismerni; Megélni; Megőrizni” című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01082 számú projekt keretében.

A virtuális séta megnyitása új ablakban.

Eredeti programkiírás

A Kalocsai Hagyományőrző Egyesület, a Viski Károly Múzeum Kalocsa és a Kalocsai Múzeumbarátok Köre tisztelettel meghívja Önöket a Városi Galériába (Kalocsa, Szent István király út 12–14.) (térkép) a „VAN NEKI FUTAMOTYA” Romsics Lászlóné Szarka Vëra életműkiállításra.

A kiállítás megtekinthető 2021. november 6. és 27. között keddtől szombatig 13-tól 17-ig a Városi Galériában.

A helyszínen az érdeklődők a Kalocsai Kézműves Kör népművészeinek segítségével kipróbálhatják a pingálást és a hímzést, a kicsik pedig kalocsai motívummal díszített képeslapot színezhetnek.

Képek

A kiállítás a Szarka Vëra 80 emléknapon nyílt.

A programot támogatta az Európai Szociális Alap az „Elődeink nyomában: Megismerni; Megélni; Megőrizni” című TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01082 számú projekt keretében.

Európai Szociális Alap

Free business joomla templates